Pulsating Leaf

Teff ile Tanışmaya Hazır mısın?

Teff Nedir?

Çok uzun geçmişe sahip, kadim bir tahıl olan Teff'i bu kadar ilginç ve özel yapan ne? Teff’i keşfetmek için sizinle zamanda geriye bir yolculuk yapalım.

👩‍🍳Teff ile yapılabilecek tariflerimizi görmek için tıklayın

🛒Teff Unu ürün sayfasına gitmek için tıklayın 

 

Tarih araştırmacılarına göre insanlar Teff’i ilk kez 6000 yıl önce kullanmaya başlamış. Önemli kaynaklara bakıldığında Etiyopya ve Eritre’deki halkların farklı ekmek çeşitlerini pişirmek için Teff kullandıklarını görüyoruz. Teff ismi Etiyopya dilinde kayıp anlamına gelen “Teffa” kelimesinden gelmektedir. Teff tohumunun çok küçük olmasından dolayı böyle denildiği düşünülmekte. Bilinen tüm tahıllar arasında Teff, dünyadaki en küçük tahıldır.

 teff-nedir-teff-ile-tarifler

Teff’in Faydaları

Afrika başta olmak üzere halen birçok ülkede özellikle bağışıklık sistemine iyi geldiği ve güçlendirdiği fark edildiğinden itibaren ekmek yapımında Teff unu kullanılmaktadır.

Batı dünyası ise Teff’i keşfettiğinden beri mutfakta kullanmadığı alan kalmamıştır desek yeridir çünkü Teff; birim başına sütten daha fazla kalsiyum, kırmızı etten daha fazla demir içermesiyle herkes için daha faydalı ve daha besleyici bir seçim haline gelmiştir.

Teff, buğday ürünlerinden çok daha düşük glisemik indekse sahiptir. Ayrıca glutensiz olması sebebiyle glutensiz beslenen herkes adına adeta tariflerde kullanılması için bulunmaz bir nimet konumunda.


Teff unu ile yapabileceğiniz muhteşem tarifler listesi 👇🤤

Teff Unlu Kurabiye

Kurabiyeyi kim sevmez ki? 😋 Çayın yanına, kahvenin yanına, bir tatlı sohbet eşliğinde ilk aradığımı tat kurabiye değil midir? 😌☕️ Peki Teff unlu kurabiyeyi hiç denediniz mi? 🧐

Teff Unlu Kurabiye Tarifi için tıklayın 👇

Teff unlu kurabiye

Teff Unlu Vegan Köfte

Glutensiz ve Vegan olan ama aynı anne köftesi tadında bir köfte yapmaya ne dersiniz?🥰🧆 Çok az malzeme ile hazırlayacağınız bu tarifimize damak tadınıza göre istediğiniz baharatları ekliyebilirsiniz.

Teff Unlu Vegan Köfte Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Vegan Köfte

Teff Unlu Pizza

Teff Unu ile mayasız bir şekilde pizza yapmaya ne dersiniz?😍🍕 İstediğiniz gibi üzerini süsleyerek tüketebileceğiniz bu pizzayı dilediğiniz zaman ocakta ya da mikrodalga fırında 5 dakika ısıtarak yiyebilirsiniz.

Teff Unlu PizzaTarifi için tıklayın 👇

Teff unlu pizza

👉Teff Unu ürün sayfasına gitmek için tıklayın👈

 

Teff Unlu ve Chia Tohumlu Pankek

Teff Unu ve Chia Tohumunun o muhteşem uyumu ile minik ve hızlı pişen pankekler hazırlamak ister misiniz?😍 Üzerine mevsim meyveleri ve bal dökerek nefis bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki.

Teff Unlu ve Chia Tohumlu Pankek Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu ve Chia Tohumlu Pankek

Teff Unlu Pişmeyen Tart

Teff Unu ile enfes bir tart hazırlamaya ne dersiniz?😍Hem pratik hem de fırın kullanmadan Glutensiz ve Vegan nefis tartlar yapabilirsiniz. Hurmanın verdiği o tam yerinde tatlılık ile şekersiz fıstık ezmesinin verdiği tokluk hissiyle 1 tane tart yiyerek tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.💚

Teff Unlu Pişmeyen Tart Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Pişmeyen Tart

Teff Unlu Tahinli Ekmek

Teff Ununu ve Tahini kullanarak hiç ekmek yaptınız mı? Bu nefis tarifimizi denemenizi içtenlikle öneriyoruz. Mayalanma süresine gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz bu ekmeğimiz fırından çıkar çıkmaz tüketebilirsiniz.

Teff Unlu Tahinli Ekmek Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Tahinli Ekmek

👉Teff Unu ürün sayfasına gitmek için tıklayın👈

(Teff Unu kampanyaya özel 46.90TL yerine sadece 27.90TL)

Teff Unlu Tava Kurabiyesi

Bütün kurabiyeleri fırında yapmaya gerek yok. Şimdi size vereceğimiz tarif ile ocak üzerinde tavanız ile nefis bir kurabiye yapabileceksiniz. Rafine şeker kullanmadan hazırlayacağınız bitter çikolatalı bu kurabiyemize bayılacaksınız.🤩

Teff Unlu Tava Kurabiyesi Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Tava Kurabiyesi

 

Teff Unlu Domates Burger

Çok az malzeme ve ekmeksiz bir şekilde hamburger hazırlamak ister misiniz?😍Sevdiğiniz bütün malzemeleri koyarak tüketebileceğiniz bu hamburgeri istediğiniz zaman kolayca hazırlaya bilirsiniz.

🍔Teff Unlu Domates Burger Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Domates Burger

Glutensiz Teff Unlu Poğaça

Teff Unlu mayasız ve glutensiz poğaça yapmaya ne dersiniz?😍🥐 İçini isteğinize göre hazırlayacağınız poğaçalar fırında pişerken yanına çayınızı ya da kahvenizi demleyerek fırından çıkar çıkmaz sıcacık tüketebileceğiniz poğaça yapmak artık çok kolay.

Glutensiz Teff Unlu Poğaça Tarifi için tıklayın 👇

Glutensiz Teff Unlu Poğaça

👉Teff Unu ürün sayfasına gitmek için tıklayın👈

 

Teff Unlu ve Chia Tohumlu Ekmek

Teff Unu ve Chia Tohumu ile birlikte hem doyurucu hemde bitkisel olarak yüksek protein içeren ekmek yapmaya ne dersiniz?😍🍞 İçi yumuşacık ve bir dilimi ile mükemmel doyuruculuğa sahip.💃

🥖Teff Unlu ve Chia Tohumlu Ekmek Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu ve Chia Tohumlu Ekmek

Teff Unlu Susamlı Tuzlu Kurabiye

Akşam 5 çayının vazgeçilmezlerinden biri olan tuzlu kurabiyeyi Teff Unu ile denediniz mi? Glutensiz olan Teff Unu ile nefis ve doyurucu kurabiyeler hazırlamanız artık mümkün. Eğer sizde merak ediyorsanız tarifimize bekliyoruz.

Teff Unlu Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi için tıklayın 👇

Teff Unlu Susamlı Tuzlu Kurabiye

Teff Unlu Gözleme

🫓 Hamur işlerinin olmazsa olmazı gözlemedir. Peki biz size gözleme yerken beyaz una göre daha fazla protein alacağınızı söylesek ve tadında da çok değişiklik olmayacağını inanır mısınız? Bence inanıp tarifimize bakmalısınız.🤩 Teff Unlu Gözleme Tarifi için tıklayın 👇

Teff unlu gözleme

Teff Unlu Mini Hamburger Ekmeği

🍟Evde nefis bir hamburger yapmaya ne dersiniz?😍 Hemde bunu yaparken günlük alınması gereken kalsiyum miktarının %40 aldığınızı söylesek.🥳🍞İç malzemelerini istediğiniz gibi şekillendireceğiniz bu tarifimizi hadi gelin daha yakından inceleyelim.💜

Teff Unlu Mini Hamburger Ekmeği Tarifi için  tıklayın 👇

 

 

👉Teff Unu ürün sayfasına gitmek için tıklayın

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın