Pulsating Leaf

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi ağacından üretilen Hindistan cevizi yağı hem estetik alanında hem de sofralarda sıklıkla tüketilen bir üründür. Kilo vermeye yardımcı olan ve içeriğinde yer alan yağ asitleri sayesinde tok tutmaya fayda sağlar. İçeriğinde yer alan doymuş yağlar ve yağ asitleri nedeniyle diğer yağlardan ayrılan bir özelliği bulunur. Cilt sağlığı ve zayıflama gibi birçok alanda fayda sağlayan Hindistan cevizi yağı günümüzde kullanılan yağlar arasında ilk tercih edilenidir. Sağlıklı ve işlem görmeden üretilen yağ yüksek doymuş yağ asidi oranına sahiptir. Oda sıcaklığında sıvı hale gelip soğuk ortamda katılaşması işlem görmeden üretilerek gerçek Hindistan cevizi yağı olduğunun göstergesidir.

hindistan cevizi yagi nedir

Hindistan cevizinin içerisinde yer alan beyaz bölümün preslenmesiyle elde edilen Hindistan cevizi yağında 100 gramında 890 kalori içermesinden dolayı fazla tüketilmesi kilo alımına ve farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Ölçülü ve kontrollü bir şekilde kullanılmasıyla oldukça fayda sağlayan bir ürün olarak kullanılabilir.

En eski bitkisel yağlar sınıfında olan yağlar Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağıdır. Çiğ ve olgun olarak tercih edilen Hindistan cevizlerinden çıkarılan yağ olup uzun süre saklanabilir ve bozulma görülmeyen bir yapısı mevcuttur.

Hindistan cevizi yağı çeşitleri bakımından rafine edilmemiş ve işlenmemiş olmak üzere iki gruba ayrılır. Rafine edilmiş yağlar tatsız ve kokusuz olup yüksek sıcaklıklara dayanıklılık gösterir. İşlenmemiş olan Hindistan cevizi yağları ise soğuk pres yapılarak elde edilir ve meyvesin kokusunun yani aromasının kolay bir şekilde duyulması söz konusudur.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Hindistan cevizi yağı birçok alanda fayda sağlayan sağlıklı yağlar grubunda yer alır. Kullanılırken herhangi bir hazırlığa gerek duyulmadan kavanozundan güvenli bir şekilde tüketilebilir. Katı bir formu olmasından dolayı salata gibi ürünlerde zeytinyağı yerine kullanılması pek önerilmez.

Kullanım şekli ne için fayda sağlayacağına göre değişiklik gösterirken toz ya da sıvı formları da tercih edilebilir. Zayıflama amacıyla kullanılması halinde Türk kahvesine ya da içilen sıvılara çay kaşığıyla ilave edilmesi yeterli olacaktır. Salatalara, kahve ve smotthie içeceklere güvenli bir şekilde eklenerek kontrollü tüketilmesi halinde zayıflama sürecine destekleyici özelliği bulunur.

 Saç için parlaklık ve güç kazanması için kullanılması ise şampuan içerisine eklenip ya da maske yapımıyla kullanılabilir. Saç için krem amacıyla kullanılması şampuanlanmanın ardından ince dokunuşlarla Hindistan cevizi yağı sürülebilir. Saç maskesi olarak saçlara parlaklık kazanması amacıyla kullanılacaksa eğer yıkama öncesinde sürülerek birkaç saat beklenmesi önerilir.

Cilt üzerinde yer alan deformasyonları önlemek amacıyla kullanılmasında makyaj temizleyicisi ya da vücut nemlendirici formunda kullanılması önerilir. Cildi temizledikten sonra tonik kıvamında ince bir tabaka sürülerek cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanması sağlanabilir.

Hindistan cevizi yağıyla ilgili yapılan araştırmalarda diş çürüklerini önlemek amacıyla dişlerde kullanılabilir bir ürün olduğu ortaya konmuştur. Oral bakteri dengesini tedavi ederek dişlerde tedavi amacıyla oldukça fayda sağlar formu bulunur.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

İşlem görmemiş ve sağlıklı olan Hindistan cevizi yağı tüketilmesi cilt başta olmak üzere birçok alanda kullanıcılara fayda sağlayan içeriği zengin yağlardandır. İçerik itibariyle başta e vitamini olmak üzere birçok doymuş yağlar ve yağ asitleribulunduğu Hindistan cevizi yağı her alanda güvenli ve kontrollü bir şekilde tüketilebilir. Orta zincirli yağ asitleri bakımından zengin olmasından dolayı zayıflama sürecinde destekleyici ürün olarak kullanılabilir. Fayda sağlamasından dolayı Türk kahvesi, zayıflama içecekleri ve yenilen salatalara çay kaşığıyla eklenmesi süreci olumlu yönde etkiler. Tokluk hissini yağ asitlerinin bulunmasından dolayı arttırıyor olsa da mutlaka kontrollü bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde kalori alımına ve sürece olumsuz yönde etkisi olacaktır.

Cilt açısından sağladığı faydaları özellikle kuru ve hassas ciltler üzerinde net bir şekilde görülebilir. Cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanması için yardımcı olan Hindistan cevizi yağı nemlendirici ya da makyaj temizleyicisi olarak kullanılarak cildin zarar görmüş bariyerlerini onarmaya fayda sağlar. Nemlendirici özelliği sayesinde ciltte kuruluktan dolayı oluşan çatlakların giderilmesine yardımcı olur.

Saç maskesi, yıkama öncesi ya da sonrası, krem formunda kullanılabilen Hindistan cevizi yağı saçın nem dengesini koruyarak yıpranıp kopmaların önüne geçer. Zarar görmüş olan saç köklerinin beslenmesi amacıyla maske formunda ve duş öncesi kullanılması önerilir.

Hindistan cevizi yağı bu faydalar dışında kolesterol seviyelerini arttırır, kalp sağlığını koruyarak metabolizma üzerinde olumlu etkiler yapar, bağışıklığı güçlendirir, kan seviyesini dengeleyerek vücut sağlığını korur özelliktedir.

Hindistan Cevizi Yağının Fazla Kullanılması

İçeriğinde vitamin ve mineral olmadığına, esansiyel yağlar içermediğine dair araştırmalar yapılsa da Hindistan cevizi yağı birçok alanda fayda sağlayan yağlardandır. İçeriğinde yer alan yağ asitlerinden dolayı fayda sağlamanın yanı sıra kontrolsüz bir şekilde kullanılması özellikle kardiyovasküler hastalıklara, kilo alımına neden olabilir. Cildi besleyip nemlendirmenin yanı sıra kıl köklerini de besleyen bir yapısı olduğundan tüylenme yapabilir, siyah nokta ve sivilce oluşumunu tetikleyici özelliği bulunur. Bu nedenle kullanılırken mutlaka kontrollü bir şekilde az miktarda kullanılmalıdır. Özellikle karaciğer rahatsızlıkları bulunan kişilerin dikkatli bir şekilde kullanması önerilir.

Saç ve Cilt Üzerinde Sağladığı Yararlar

 Birçok alanda fayda sağlayan Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saç ve cilt üzerinde de onarımlar yaparak etkisini kanıtlamış yağlardandır. Günümüzde birçok kişinin kullanarak memnun kaldığı Hindistan cevizi yağı cilt üzerinde doğal nemlendirici görevi yapar. Kuru ve hassas ciltler için kullanılması önerilen bu yağ aynı zamanda cilt üzerinde peeling etkisi gösterir.

Cilt için sağladığı bu faydalar dışında vücut losyonu olarak kullanılması, ölü deriyi yok etmesinden dolayı lekelerin giderilmesi, cilt yaralarını kısa sürede iyileştirmesi gibi birçok farklı alanda faydası olur. Kontrollü bir şekilde kullanılması güvenli onarımlara neden olacağından dolayı cilt sorunları yaşayan ve cildin parlak, canlı görünmesini isteyen herkes güvenle Hindistan cevizi yağı kullanabilir.

Cilt üzerindeki etkilerin yanı sıra saç onarımlarında da Hindistan cevizi yağı güvenle kullanılabilir. Saçların onarılmasını sağlamanın yanı sıra hızlı ve canlı uzamasına, çevresel zararlardan korunmaya yardımcı özelliği bulunur. Bit oluşumunu engellemesinden dolayı özellikle okul çağı çocuklarda kullanımı önerilir.

Saça maske ya da şampuan formunda uygulanabileceği gibi saç koruyucusu olarak da ön yıkama işleminde kullanılabilir. Saçları güneşten koruyarak canlı ve parlak görünmesini sağlarken aynı zamanda kepek sorunlarıyla mücadelede oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflama Sürecine Destekçi

Hindistan cevizi yağı karaciğerde sentezlenebilen ve enerji vermesinden dolayı zayıflamak için kontrollü kullanılması gereken yardımcı ürünlerdendir. Türk kahvesi ya da filtre kahve içerisinde kullanılabileceği gibi süt içerisinde de hızlı çözünmesinden dolayı kullanılabilir. Tadı ya da kokusu rahatsız edici bir özellikte olmadığından güvenle tüketilebilir ve zayıflama sürecinde sağlıklı bir yardımcı olarak kullanılabilir.

Düzenli bir şekilde kullanılmasıyla görülen etkiler zayıflamak için kullanılmasında süreci desteklemek adına doğru bir ürün olduğunun göstergesidir. Gün içerisinde yemek öncesi ya da sonrası tüketilerek zayıflama yanı sıra cilt, saç gibi tüm vücut üzerine olumlu etkileri görmek mümkündür. Düzenli ve kontrollü bir şekilde fazla olmadan kullanılması herhangi bir zarara ya da yan etkiye sebep olmaz.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın