Pulsating Leaf

En iyi 10 Netflix Yemek Belgeseli

Netflix'te onca içeriğin arasında kendinizi kaybetmek çok kolay. Filmlerden dizilere sürüklenirken arada kesinlikle kaçırmamanız gereken şey belgeseller. Çünkü Netflix belgesel konusunda harika bir çeşitliliğe sahip.

Gerek yayın hakkını aldığı eski belgeseller, gerek kendi bünyesinde gerçekleştirdiği yapımlar eğlenirken ufkunuzu da açacak.

Bizim de en çok ilgimizi çeken konulardan biri tabii ki yemek! Eğer siz de yemek yemeyi, yapmayı, görmeyi, yemekle ilgili konular hakkında bilgi edinmeyi kısaca yemekle ilgili her şeyi seviyorsanız bu belgeselleri kesinlikle izleme listenize eklemelisiniz.

 Not: Resimlere veya başlıklara tıklayarak Netflix sayfalarına gidebilirsiniz

 1- Chef's Table

 Netflix-en-iyi-10-yemek-belgeseli-chefs-table

Chef's Table sizi dünyanın dört bir yanından alanının en iyisi olan şeflerin mutfaklarına götürecek harika bir seri. Her bölümünde mesleğine aşık bu insanların yemek hakkında tutkuyla anlattıkları hikayeleri dinleyeceksiniz. Uyarı: Acıkmaya hazır olun!

 

2- Ugly Delicious

en-iyi-10-yemek-belgeseli-netflix-ugly-delicious

2 Michelin Yıldızlı restoranın kurucusu olan David Chang  ile farklı yemek kültürlerini tanıyın ve her bölümde yeni yemeklerin tarihlerini öğrenin.

Bölümler pizza, taco, kızarmış tavuk gibi popüler yemekleri derinlemesine inceleyerek aynı zamanda da ortaya çıkma hikayelerini anlatarak ilerliyor.  Eğlenceli ve akıcı bir anlatım ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

 

3- The Chef Show

en-iyi-yemek-belgeseli-10-netflix-the-chef-show

Jon Favreau'nun çok yönlü bir insan olmanın sınırlarını zorladığı bir yapım daha. Oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar olarak tanıdığımız bu adam şimdi de yemek programı yapıyor.

 

4- Somebody Feed Phil

en-iyi-yemek-10-belgeseli-netflix-somebody-feed-phil

"Gezelim, Yiyelim" konseptindeki bu programda Philip Rosenthal dünyanın Bangkok, Saigon, Tel Aviv gibi farklı kentlerini gezip şehre özgü lezzetleri ele alıyor. Komedi tarafı ağır basan bu yemek belgeseli ortalama 1 saatlik bölümleri ile boş vakitlerinizde hem eğlenip hem harika bilgiler alabileceğiniz zevkli bir program.

 

5- A Tale of Two Kitchens

en-iyi-yemek-netflix-10-belgesel-a-tale-of-two-kitchens

"İki Mutfağın Hikayesi", Gabriela Amaura'nın iki restoranı Contramar ve Cala'nın hikayesini anlatan yemek dışında sosyal konulara da değinen biraz daha ciddi bir program.

 

6- Salt, Fat, Acid, Heat

en-iyi-10-belgesel-yemek-netflix-salt-fat-acid-heat

Ödüllü best-seller yemek kitabı yazarı Samin Nosrat bu belgeselde dünyayı gezip yemeğin 4 ana unsuru olan Tuz, Yağ, Asit ve Isı bağlamında farklı kültürlerin farklı yemeklerini ele alıyor.

 

7- Cooked

en-iyi-10-yemek-netflix-belgeseli-cooked

Cooked serisinde Michael Pollan aynı ismi taşıyan kitabından esinlendiği bir temayı işliyor. Yemek yapmanın "dönüşüm" yönüne odaklanan bu belgesel dizi aynı zamanda insan ve yemek arasındaki süregelen ilişkiyi de inceliyor.

 

8- Street Food: Asia

en-iyi-10-yemek-belgeseli-street-food-asia-netflix

Street Food Belgesel dizisi bizi ünlü şeflerin veya büyük restoranların süslü mutfaklarından alıp daha aşina olduğumuz bir yere, sokağa indiriyor. Bu belgeselde Asya ülkelerinin popüler sokak lezzetleri ve arkalarında yatan hikayeler anlatılıyor.

 

9- Street Food: Latin America

netflix-en-iyi-belgesel-10-street-food-latin-amerika

Street Food: Asia serisinin büyük ilgi toplamasının ardından farklı bir kıta, aynı konsept ile devam eden ekip bu sefer Latin Amerika sokak lezzetlerinin peşinde.

 

10- Rotten

netflix-en-iyi-10-belgesel-rotten

Son olarak bazılarımıza sert gelebilecek gerçekleri yüzümüze vuran bir belgesel ile bitirmek istedik. Gıda tedarik zincirini kritik bir biçimde inceleyen bu belgesel ne yediğimizi belirleyen "gizli güçleri" ifşa etmeyi amaçlamış.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın