Pulsating Leaf

En İyi Disney Plus Belgeselleri

2019 yılında birçok ülkede yayın hayatına başlayan Disney Plus nihayet ülkemize de kapılarını açtı. 14 Haziran’da yayın hayatına başlayan Disney Plus’da pek çok belgesel bulmak mevcut. Kendi bünyesi altına aldığı National Geographic belgesel kanalı haricinde çeşit çeşit belgesellerle olağanüstü bir belgesel arşivini izleyicilerine sunuyor. Bu kadar çeşitli belgeseller içerisinde ne izleyeceğinizi bulmak bazen zor olabiliyor. Bundan dolayı sizler için bu yazımızda Disney Plus’da bir oturuşta izleyebileceğiniz belgeselleri derledik. Keyifli okumalar.

1-BALİNALARIN GİZEMLİ DÜNYASI   

IMDB: 8,5

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/balinalarn-gizemli-dunyas/3aHpgjYaJTM5

BALİNALARIN GİZEMLİ DÜNYASI disneyplus

Bu belgesel bizlere orkalar, kambur balinalar, belugalar, deniz gergedanları ve ispermeçet balinaları olmak üzere toplamda 5 tür balinanın olağanüstü haberleşme ve sosyal becerilerini anlatmaktadır. Balinaların aslında türleri arasında çok karmaşık olduklarını, ömürleri boyunca sürdürdükleri dostluklarını, insanlar gibi bir kültüre sahip olduklarını, miraslarını ve geleneklerini nesilden nesile aktardıklarını bizlere sunuyor. 

2-COSMOS : YENİ DÜNYALAR

IMDB : 9,1

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/cosmos-yeni-dunyalar/7TKSy5AxXHkM

COSMOS : YENİ DÜNYALAR disneyplus

1980 yılında serinin ilk belgeseli Cosmos: A Personal Journey’nin ardından 2016 yılında Cosmos: Bir Uzay Serüveni adında ikinci belgeseli çıkmıştır. 2020 yılında ise serinin üçüncü devam belgeseli Cosmos:Yeni Dünyalar bu iki belgeseli takip etmiştir. Evrenin bilmediğimiz yerlerine götüren Cosmos:Yeni Dünyalar’da belgeseli 13 bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu 13 bölümlük seride insanlığın dününe, bugününe ve yarınına olağanüstü bir yolculuk sağlıyor. Eğer evrenin karanlık tarafına meraklıysanız Cosmos:Yeni Dünyalar tam size göre.

3-DEHA

IMDB:8,2

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/deha/4xWSZ1ShVhAw

DEHA disneyplus

Deha, dünyada gelmiş geçmiş en parlak zekalara sahip olduğu düşünülen üç kişinin hayat hikayesini anlatan bir antoloji dizisidir. İlk sezon da ünlü alman fizikçi olan Albert Einstein, ikinci sezonunda Pablo Picasso ve üçüncü sezonunda ise Aretha Franklin’in hayat hikayesini sunan bu belgeseli izlemek oldukça keyifli.

4- 7.KITA ANTARKTİKA 

IMDB:7,3

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/7-kta-antarktika/cMWloDNuPyQ8

7.KITA ANTARKTİKA disneyplus

Dünyanın en soğuk yerlerinden olan Antarktika’da hayatta kalmak bizlere göre oldukça zor. Antarktika yıl içinde birçok bilim insanını ağırlıyor, bu belgeselde ise 6 bilim insanının bu soğuk kıtada nasıl yaşanacağını bizlere gösteriyor. 6 bölümden oluşan bu belgesel her bölümünde sizleri üşütmesi ve harika manzaralara şahit olmanız pek mümkün.

5-FREE SOLO 

IMDB:8,1

https://www.disneyplus.com/tr-tr/movies/free-solo/3ibzvuU6iPlE

FREE SOLO disneyplus

Serbest tırmanışçı olan Alex Honnold bu belgeselde dünyanın en bilindik kayası olan El Capitan'a tek başına halat ya da tırmanış takımı gibi koruyucu malzemelerin kullanmadan tırmanan ilk kişi unvanını alması için çabaladığı anlara şahit oluyoruz. Bu belgeseli izlerken Alex Honnol’un 2308 metre yüksekliğindeki kayalığa çıkarken ki cesaretini yüreğiniz ağzınızda izliyorsunuz.

6-WELCOME TO EARTH

IMDB:7,9

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/dunyaya-hos-geldin/7CLLzyuMjbwu

WELCOME TO EARTH disneyplus

Bu zamana kadar dünyamızda keşfedilmeyen bir yerin kalmadığını düşünebilirsiniz. Fakat bu durumun aslında böyle olmadığını bizlere 2 kere oscar adaylığı olan Will Smith'in dünyanın çeşitli yerlerine olan keşiflerini sunan bu belgeselde dünyanın, okyanusun derinliklerinden, volkanik dağlarına uzanan bir maceraya tanıklık ediyorsunuz.

7-SIRA DIŞI BİR KAYA 

IMDB:8,7

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/sra-ds-bir-kaya/bON1qBV74Bes

SIRA DIŞI BİR KAYA disneyplus

Üzerinde yaşıyor olduğumuz dünyanın daha önce hiç görmediğimiz sinematik teknikle ve yöntemle bizlere sunan bu belgeselde dünyayı hiç görmediğimiz şekilde astronotların gözünden, dünyanın mikro ve makro yönlerini Will Smith’in sunuculuğuyla bizlere sunan bu belgeseli kesinlikle izlemenizi öneririm.

8-SULAR ÇEKİLİNCE 

IMDB:7,5

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/sular-cekilince/5rOeENEXQcTA

SULAR ÇEKİLİNCE  disneyplus

Bu seride okyanusun altındaki batan gemileri, gömülü hazineleri ve kayıp şehirlerin keşfini anlatıyor. En iyi deniz arkeologların görüşlerini de içinde barındıran bu belgesel de sizleri okyanusta hiç bilmediğiniz bir dünya bekliyor.

9-BÜYÜK GÖÇLER 

IMDB:8.1

https://www.disneyplus.com/tr-tr/series/buyuk-gocler/7m0aH6yYBKWp

BÜYÜK GÖÇLER disneyplus

Milyonlarca hayvan, binlerce kilometre ve günler süren yolculuk. İzleyeceğiniz bu belgesel hayvanların hayatla savaşı olan göçlerini konu edinir. Yapım aşaması tam 3 yıl süren bu seri hayvanların göçleri sırasında verdiği ölüm kalım mücadelesini çok yakından gözlemlememizi sağlıyor.

10-JANE

IMDB:7,8

https://www.disneyplus.com/tr-tr/movies/jane/7OcmicV8vTM5

JANE disneyplus

Bu belgesel filminde ünlü primatoloji bilimcisi olan Jane Goodall'ın çalışmalarını ve şempanzeler hakkında yaptığı araştırmalar hakkında bilgi ediniyoruz. Ayırca bu film erkek egemen bilime meydan okuyan bir kadının çığır açan hikayesini de bizlere göstermekte.

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Qty:1

QTY: 4

10% off

Qty:1

20% off on buy 2 shoes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Sail and harvest moon
₹ 26,000 ₹ 27,500

You added 1

Sail and harvest moon

₹ 14,932 ₹ 16,590

Cart (0)

Add $40 to get a 10% off on total price

0